Pečení s Klárou | Makronky

12. listopadu 2016 v 16:46 |  Recepty

Je to tady zase! Třetí a úspěšný pokus. No jak se říká "Do třetice všeho dobrého". Dala jsem makronkám třetí šanci a tentokrát jsem to pořádně vypiplala, abych došla kýženého výsledku. Už dlouho jsem si říkala, že bych to mohla znovu zkusit a vše mi hrálo do karet. Sobotní den volný, Penny hodilo sekané mandle do slevy a doma byla chuť. Po předchozích pokusech, kdy se poprvé upekly placky a podruhé to místo tuhého těsta, vzešlo do tekutého cosi, jsem to konečně dokázala. Všude na netu píšou, že to není žádná věda, ale víte co? Pro mě to teda věda byla. Přečetla jsem nespočet receptů, jeden složitější než druhý, viděla milion video-receptů, ale nakonec jsem se inspirovala mamkou a světe div se, fungovalo to.

Takže pokud patříte mezi ty, co si ještě netroufli tohle zkusit, nebo si taky myslíte, že je to věda, přečtěte si recept a pojďte na to! :)



Ingredience:


• 3 bílky
• špetka soli
• 210 g cukr moučka
• 30 g cukr krupice
• 100-120 g mandlí (mandlová moučka)
• potravinářské barvivo

- Držela jsem se jednoduchosti, určitě najdete recepty, kde je ještě 150 jiných ingrediencí, ale já jsem ráda, když se s tím nemusím tak patlat.

- Tato dávka je na 55-60 makronek.

• mascarpone (marmeláda)

- Já slepovala k sobě marmeládou, protože jsem nevěděla co dělat s mascarpone, kdyby to náhodou zase nevyšlo.

Postup:


• Připravíte si 2 hrnce (jeden větší a jeden menší), odměrku, šlehač, plechy, pečící papír, cukrářský sáček a všechny ingredience. Do největšího hrnce nalejte teplou vodu a postavte na hořící sporák. Odměřte si v odměrce 210 g cukru moučky a 30 g cukru krupice. Do menšího hrnce rozbijte 3 vejce, ale POZOR! pouze bílky! Přidejte špetku soli, vložte do vodní lázně a začněte šlehat sníh. Až bude sníh vyšlehaný (nadýchaný), začněte přisypávat oba cukry. Je jedno v jakém pořadí. Hned můžete přidat i barvivo, pokud si chcete makronky obarvit. Šlehejte do tuha, správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že do těsta strčíte prst a těsto vám na konci prstu vytvoří špičku, která drží. Poté vyjměte hrnec z lázně a šlehejte mimo, dokud nebude hmota studená. Jakmile bude těsto studené, přisypejte mandle, ale už nešlehejte šlehačem, ale vmíchávejte třeba vařečkou. Opatrně ať vám sníh nespadne. Hmotu nalijte do cukrářského sáčku se špičkou a začněte dělat na plech kolečka. Můžete použít formu na makronky nebo to dělat od oka. Pečte v troubě na 160°C po dobu 10 minut. Poté plechy s makronkama vyjměte a nechte zchladnout. Makronky opatrně odlepte z pečícího papíru nebo formy. Připravte si pojidlo a začněte lepit k sobě. Po dokončení nechte nějaký čas uležet, makronky pak lépe chutnají a nelepí se vám na zuby.

Dobrou chuť :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Monica Hell Monica Hell | E-mail | Web | 12. listopadu 2016 v 17:13 | Reagovat

Už dlouho je chci také zkusit. A asi i použiji tvůj recept, když vidím výsledek. ;-) viděla jsem i to, že místo mandlí tam byla obyčejná mouka. Nikdy jsem je ani nechutnala, tak nevím, jaký má být výsledek. :D :D

2 Eliss Eliss | Web | 12. listopadu 2016 v 17:14 | Reagovat

Určitě vyzkouším, díky za tip :)

3 Klára Klára | Web | 12. listopadu 2016 v 17:20 | Reagovat

[1]: Mouka? Ty jo, tak to slyším poprvé :D to vůbec nevím jak to musí chutnat. Nikdy jsem nechutnala ani ty co se dají koupit v cukrárně a tak, jen ty svoje, ale chutnají mi neskutečně moc :)

[2]: Není zač :)

4 Kazimír Kraťas Kazimír Kraťas | Web | 12. listopadu 2016 v 18:58 | Reagovat

Jsem zoufalý ošklivý panic se zanedbatelným IQ i délkou údu a s komplexem méněcennosti. Zoufale potřebuji vaši pozornost. Potřebuji vaše komentáře, až už utěšující či lítostivé, nebo nenávistné. Prostě potřebuji mít pocit, že se o mne někdo alespoň jednou v životě zajímá, ať už v dobrém, nebo špatném. Potřebuju to snad ještě naléhavěji než první sex, funkční pistoli, nebo preventivní proplesknutí, abych se konečně probral a přestal ze sebe dělat šulina na těch internetech.

Jedná se sice o reklamu, ale alespoň jsem upřímný, říkám to narovinu a racionálně vysvětluji důvody, proč stojím o větší návštěvnost. Krom toho - za každou jednotlivou návštěvu na mém blogu se o jednu vteřinu zkrátí čas, zbývající do ztráty mého panictví! A to se vyplatí, zvláště jste-li filantropové!

P.S.: Pěkný fotky na InstagramíčQu. To zas budu mít na nějaký čas čerstvý fap materiál. Jo a važ si toho, že ti to sem píšu takhle extra! Většinou na všechny blogy kopíruju pořád jen ten samý text!

5 Tanja Tanja | Web | 13. listopadu 2016 v 7:24 | Reagovat

Nikdy jsem se do nich nepouštěla, ale nyní to napravím....

6 Kika Kika | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 12:13 | Reagovat

Gratulace :) Mně se to povedlo na podruhé a mela jsem tehdy z toho velkou radost :) ale piplat znovu by se mi uz s tim nechtělo :)

7 Double.Claire Double.Claire | Web | 18. listopadu 2016 v 21:03 | Reagovat

Tak tohle je stejně největší pecka.... já jsem se kdysi dívala na recept, ale odradila mě právě ta složitost a mandlová mouka, která je poměrně drahá :/

8 Klára Klára | Web | 19. listopadu 2016 v 22:49 | Reagovat

[6]: Chápu, ale tak jednou za čas to není zas tak hrozné :)

[7]: No oni z toho vědu nedělají, ale ve skutečnosti to věda je! :D Je drahá, proto pořád číhám na ty slevy. A zase, nepeče se to každý týden, ale tak 2-3x do roka, takže se prostě neposmolím a ty peníze dám :D Když to prostě chci, tak je mi jedno, že musím investovat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama